Sos Tartar

de Anamaria Cook in Sosuri, 2 Oct 2012 | 6097 vizualizari

 

Mmmm cartofi prajiti cu sos tartar...o bunatate...nu ma pot satura niciodata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • zeama de lamaie dupa gust
  • o jumatate ceapa
  • 5 castraveti murati
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tartar:

     Pentru maioneza puneti galbenusurile de ou intr-un castron mai mare si sfaramati galbenusurile cu o lingura de lemn. Turnati uleiul. putin cate putin amestecand continuu in aceasi directie (daca schimband directia se va taia maioneza). Daca maioneza devine prea groasa sau se taie adaugati o lingurita de zeama de lamaie. Cand ati terminat uleiul adaugati mustarul, zeama de lamaie dupa gust (mie imi place mai acra) un praf de sare si piper si amestecati bine.

     Dati ceapa prin razuitoarea mica, scurgeti de surplusul de lichid si adaugati peste maioneza. Taiati castravetii murati in cuburi cat de mici puteti si adaugati peste sos (eu am mai adaugat putin mustar)

     Amestecati totul bine si serviti rece, acoperiti cu folie alimentara si puteti tine la frigider. Sfatul meu este sa nu puneti toate ingredientele o data, adaugati putin cate putin din fircare si gustati,sa faceti sosul dupa gustul vostru.

POFTA BUNA!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tartar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos tartar (pt conopida pane si chiftelute de conopida)